Strada Drubeta 98, Timișoara

Celulita

Celulita este un fenomen biologic natural, iar soluțiile împotriva ei cer răbdare, perseverență și efort! Iar războiul nu presupune o singură luptă, trebuie să acționam pe toate planurile: ereditare, hormonale, nutriție, stres, sistem circulator, sedentarism și nu în ultimul rând, trebuie să acceptăm destinul de a fi femeie!

Factorii care favorizează apariția celulitei:

  • profilul genetic;
  • anatomia pielii;
  • greutatea corporală;
  • variațiile hormonale;
  • circulația defectuasă;
  • sedentarismul;
  • obiceiuri alimentare greșite.

stock-photo-33240592-fat-girl-standing-next-to-a-skinny-one

Tipurile celulitei

Celulita moale
Se recunoaște prin multitudinea de celule flasce și moi care dau la suprafața pielii aspectul de coajă de portocală; deseori se depune pe fese, care nu sunt la fel de bine tonifiate ca și gamba sau pulpa superioară iar în timpul mersului se prezintă ca o gelatină, balansându-se la fiecare mișcare. Aceasta este specifică persoanelor sedentare și a celor supraponderale care au retenție de apă. 

Celulita fibroasă
Acest tip de celulită se simte foarte rapid la mângaiere, sub forma unor micro și macro noduli celulitici, duri, îngroșați, iar de cele mai multe ori pielea este aspră, deshidratată. Celulita fribroasă se dezvoltă în timp și  este mai greu de eliminat iar la masaj profund este foarte dureroasă, de multe ori se depune sub forma aripioarelor și a pernuțelor în zona genunchilor. În cazul acestei celulite s-a demonstrat că împachetările cu fango au rezultate ramarcabile.

Celulita edematoasă
Aceasta se prezintă sub forma unor umflături ale țesuturilor conjunctive din cauza retenției de apă și a circulației sanguine deficitare; se prezintă asemănător cu celulita moale, sub aspect gelatinos; la nivelul pielii se simte la palpare sub forma unor edeme, masajul anticelulitic fiind la început puțin dureros, însă, combinat cu împachetările care ajută la eliminarea acestor edeme, el va da rezultate extraordinare într-un timp scurt.

 Celulita mixtă
Este o combinație între cele 3 forme de celulită, fiind un tip agravant și având, astfel, numeroase cauze interne și externe care trebuie tratate pe o perioadă îndelungată; tratamentul trebuie început prin detoxifierea corporală și reglarea metabolismului printr-o dietă bazată pe fructe și legume crude și ceaiuri anticelulitice. Eliminarea ei presupune sport, masaj și cât mai multe lichide.

Gradele de celulită

Se determină destul de ușor prin strângerea între degetul mare și cel arătător a diferite, părți din corp, părți predestinate apariției celulitei. Niciodată pe corp celulita nu va fi de același grad. De exemplu, pe partea interioară a pulpei superioare este întotdeauna un grad mai avansat decât pe partea exterioară.

Gradul I - este sesizabil doar la strângerea puternică a parții interioare sau a aripioarelor între cele 2 degete. Acest grad de celulită se elimină relativ ușor, printr-o alimentație echilibrată și prin masaj anticelulitic profesional.

Gradul II – se observă când stai picior peste picior și, la încordarea feselor, se observă mici găurele în centrul acestora. Se observă, de asemenea, fâșii orizontale pe spatele piciorului sau în zona genunchilor fără a fi necesară strângerea pielii.

Gradul III – este deja un grad avansat, iar aspectul de coajă de portocală este foarte vizibil la nivelulul abdomenului, a părții interioare a brațelor, pe fese numai prin simpla palpare.

Gradul IV – este cel mai avansat grad de celulită care aduce cu sine o senzație dureroasă a pielii de pe picioare și gambe, nodulii celulitici fiind foarte evidenți. Cu timpul, vasele de sange se pot sparge redând pielii un aspect degradant. În acest grad se poate doar estompa evoluția celulitei, însă, procesul de eliminare poate dura pana la 2 ani de dietă și tratamente anticelulitice intensive pentru a ajunge în gradul 2 sau 3 de celulită. Și de acolo, ar mai fi ceva de muncă!

Vezi oferta!